Groen wonen in hartje Utrecht
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Slider
Bestuur VVE VPU

Vondelparc Utrecht is een ruime, groene wijk in hartje Utrecht. De wijk is autovrij en biedt veel leef- en speelruimte.

De opzet van de wijk is uniek: het groen wordt onderhouden door de bewoners zelf. Hiervoor is een aparte VVE (vereniging van eigenaren) opgezet waarvan de bewoners lid zijn.

In de omgeving van het Vondelparc vind veel ontwikkeling plaats. Zo is onlangs station Vaartsche Rijn geopend, en wordt het aangrenzende voormalig bedrijventerrein Rotsoord getransformeerd tot een levendig gebied met starterswoningen en creatieve bedrijvigheid. Ook komen er nieuwe restaurants bij, en terrassen aan de Vaartsche Rijn.

Vondelparc Utrecht

Vondelparc is het groene wonen in hartje Utrecht. Prachtige woningen waarbij de kinderen zich veilig buiten kunnen vermaken. In de wijk vindt u zowel appartementen als gezins woningen.

Verhalenwijzers

Sinds juli 2015 visualiseren vier witgekleurde wijzers, elk een gebiedshistorie en verbinden die geschiedenis met de huidige plek.

Geschiedenis

Het ontwikkelen van het Vondelparc heeft 2 jaar geduurd, waarbij het project werd gerealiseerd tussen 2000 en 2002. Tweehonderdvijftig huishouden wonen in een park dat bijna 20000m2 beslaat.