VVE-VPU Vondelparc

Vereniging van Eigenaren Vondelparc (VvE VPU)

Het Vondelparc is een uniek woongebied vlak bij de binnenstad van Utrecht. Het Vondelparc in Utrecht is een autovrij terrein waar ongeveer 250 huishoudens in appartementen en eengezinswoningen wonen. Alle eigenaren van woningen, appartementen en parkeerplaatsen in en rond het Vondelparc Utrecht zijn ook eigenaar van 4 groenstroken in het park, een aantal paden, de hekken rond het park, riolering in de Pieter Bernagiestraat en twee containerhokken in de Achterstraat.

De VvE VPU heeft tot taak het beheren en onderhouden van het terrein waarvan de VvE VPU de eigenaar is. Het bestuur van deze VvE voert haar taak uit conform het Huishoudelijk reglement van de VvE VPU. Een belangrijk uitgangspunt van het Huishoudelijk reglement is dat het Vondelparc een rustige, schone, autovrije en kindvriendelijke omgeving is en blijft.

​Administrateur en hovenier.

Voor het groenonderhoud hebben wij de hovenier Buras groen ingehuurd. Zij zijn regelmatig in het park aan het werk.

Sinds 1 januari 2020 hebben wij een ander beheer-/administratiekantoor ingehuurd. Wij maken nu gebruik van de diensten van Metea

Overzicht van de VvE’s

De wijk bestaat uit verschillende, gedeelde voorzieningen. Iedere bewoner heeft daarom te maken met meerdere VVE’s. ​In onderstaand lijstje is een overzicht met de VvE’s van de verschillende gebouwen in en rond het Vondelparc: 

Jutfaseweg: Villa Amalia, Villa Wentinc, Singelappartementen 
Pieter Bernagiestraat: Pleinappartementen en Hofappartementen 
Vlonders: Hofwoningen, Parkeergarage fase I 
Reyer Anslostraat: Parcappartementen II en III, Parkeergarage fase 2 
Jacob Westerbaenstraat: Parcappartementen I en Parkeergarage fase 2 
Vondelparc groen: Vondelparc