Meer dan onderhoud en mooi groen

Initiatieven

De VVE Vondelparc Utrecht houdt zich voornamelijk bezig met het onderhoud en groenvoorziening van het park. Door de jaren heen zijn er initiatieven van  bewoners genomen die het nét weer aangenamer maakt om Vondelparc bewoner te zijn.

Hier onder vindt u de meest in het oog springende initiatieven op dit moment.

Energievraagstuk

Enige jaren geleden is het comité Vondelparc Energiepositief begonnen met brainstormen met als uiteindelijk resultaat het voorzien van daken van zonnepanelen. 

Inmiddels is een aantal van de appartementen complexen en woningen voorzien van zonnepanelen. Voor de appartementen betekent het dat de algemene verlichting in gangen en parkeergarage door de zonnepanelen verzorgd wordt. Zie ook de foto voor de situatie van begin 2016.

Abonnement moestuin Abrona

De Moestuin is een biologische tuinderij met zorg aan de Oost kant van Utrecht waar mensen werken met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Dit zijn mensen met een verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek. Zij krijgen hier dagbesteding aangeboden of een reintegratietraject. Hiermee kunnen ze dan weer doorstromen naar betaald werk. Voor meer informatie kunt kijken op moestuinutrecht.nl