De vier wit gekleurde Verhalenwijzers in het Utrechtse Vondelparc vertellen elk een bijzonder verhaal. De wijzers, ontworpen door Florian de Visser, visualiseren een stuk gebiedshistorie en verbinden de geschiedenis met de huidige plek. Op deze site wordt iedere verhalenwijzer uitvoerig toegelicht.

De wijzers kwamen tot stand door een intensieve samenwerking van bewoners van het Vondelparc, het Grafisch Lyceum Utrecht en de aan Design Academy Eindhoven afgestudeerde ontwerper Florian de Visser.

Bekijk hier de afzonderlijke wijzers en hun unieke verhaal:

Florian de Visser

Verhalenwijzers is een concept van de Eindhovense ontwerper Florian de Visser (1983). Florian studeerde in 2008 cum laude af aan de Design Academy Eindhoven in de richting Man & Public Space en werkt sindsdien aan diverse projecten met een sterke focus op ‘site-specific storytelling’. Eerder maakte hij al tijdelijke wijzers in Geldrop, Oberhausen en Amsterdam. Het Utrechtse Vondelparc heeft de primeur van permanente Verhalenwijzers!

Verhalenwijzers verbeelden gebeurtenissen die twee plekken met elkaar verbinden. Ze versmelten plaats en tijd met verhalen over onderwerpen als migratie, handel, industrie, toerisme en onderwijs. Verhalenwijzers leggen de onzichtbare gelaagdheid van plekken bloot en prikkelen de verbeelding van voorbijgangers in relatie tot hun omgeving. Samen vormen de wijzers een rijk netwerk van verhalen die buurten, wijken, dorpen en steden met elkaar verbinden. Met een smartphone kan de nieuwsgierige passant meer informatie oproepen.

Vragen over de verhalenwijzers?

Gallerij